Stress

 

De spanning stijgt weer in onze stamkroeg. Oorzaak zijn enkele komende evenementen die aanleiding tot zenuwachtigheid geven zoals het maandelijks gemengd dubbel toernooi op de pooltafel en de verjaardag van onze kroegbaas. Nog verder in de toekomst liggen de nog te organiseren dingen als de beslissende wedstrijd tussen het Engelstalig en het Nederlandstalig poolteam, alhoewel deze laatsten de eilanders (aangevuld met enkele tegenvoeters) al tweemaal klopten. En moet er een beslissing genomen worden in het BVN-team van wat te organiseren met de poolpot.

 

Het gemengd dubbel is een zakelijk initiatief van onze kroegbaas, heeft eigenlijk weinig om het lijf behalve het feit dat er makkelijk geld te rapen valt. Zodoende waren voorgaande finales steeds tussen droge semi-profs, onze eigen spelers kijken meer naar het uiterlijk dan naar de poolkwaliteiten van hun partner voor de avond. En zijn ze halverwege al dermate dronken dat hun niveau -dat al niet op een al te hoog peil staat- helemaal tot nul gedaald is. Maar beetje bij beetje komen ook de ambities van de zuipers naar boven. Gaan ze stilaan toch eens rondkijken naar een goeie, meestal Thaise, partner. Bijkomende moeilijkheid in Thailand voor zulke ‘gemengde’ festiviteiten is het fenomeen katoey. Veel te mooie dames zodat zelfs de meest naïeve stamgast uiteindelijk opmerkt dat het oorspronkelijk een man was. Met nog voldoende testosteron om behoorlijk te poolen. Zo zie je op deze avonden mensen opdagen die je direct kan linken aan de betere poolteams. De sfeer blijft ontspannen tot de kwartfinales, vanaf dan zijn er goede scheidsrechters nodig. Tijdens de halve finale zie je al verbeten gelaatstrekken en schuine blikken naar de scheidsrechter. Tijdens de finale zijn er bemiddelaars nodig. En na afloop merk je telkens weer dat de mannelijke helft van het winnende koppel het gewonnen bedrag met een spijtige glimlach afgeeft aan de vrouwelijke helft. Alleen bij katoey weten we het nog niet.

 

Vervolgens krijgen we Jack’s verjaardag. Volgens zijn Facebookpagina wordt hij nu drieënzestig terwijl hij verleden jaar vijftig werd. Geen nood, het programma is enorm. “Free food”, “Live music” en hij zal nog wel eens aan de bel hangen ook dus onze kroeg zal stampvol zitten. En dat is niet leuk voor een stamgast. Je moet erg vroeg komen om een redelijke parkeerplaats voor auto of moto te vinden, bovendien zal je normale barkruk al snel ingenomen zijn door een vreemde luis die je niet kent. Vriendengroepen die altijd bij elkaar hangen kijken wanhopig rond waar hun soulmates zitten. Je moet veel te lang op je biertje wachten. De serveuses hebben geen tijd voor je. Krijg je ook te maken met de “ballonjagers” – mensen die hier overleven met een te klein budget en afkomen op het gratis eten. Zodat je, wanneer je dan toch aan het buffet bent geraakt, moet vaststellen dat de lekkerste hapjes al verdwenen zijn. Je wacht zo lang mogelijk om te gaan plassen, eens toch de nood zo hoog geworden kom je aan de deur en ben je nummer zeven in rij met alle ongemak erbij. Zodoende blijf je plakken tot het laatste en vermits je erg vroeg kwam ben je weeral dronken. Zulke evenementen brengen stress voor de stamgasten, zeker weten.

 

De spanning in de bar loopt ook op ondanks grote solidariteit tussen de twee maandagavond poolteams. Voor en na de wedstrijd is alles ok, maar wanneer we samen met de twee teams thuis spelen ontstaan er kleine meningsverschillen. Dat komt door het verschil in kwaliteit tussen de twee tafels, vraag dat maar eens aan Peter. De beste tafel is perfect en net die hebben de Engelsen voor zichzelf opgeëist. Op welke basis weten we nog steeds niet want ze zijn niet het beste team van de twee, integendeel zelfs. Twee onderlinge wedstrijden eindigden telkens op het scherp van de snee in het voordeel van ons geliefd BVN-team. Maar toen was het al te laat, Engelsen houden van traditie en nu beweren ze dat zij altijd al op de beste tafel hebben gespeeld. Maar dat is buiten de Hollanders gerekend. Het protest zwelt aan en Jack wordt onder druk gezet. Wil hij nogmaals een onderling duel organiseren. Maar stel dat de Engelsen dat winnen, dan is het nog steeds twee – een in ons voordeel. Doch Boeddha is met Jack. Volgens het programma spelen we deze lopende competitie niet meer samen thuis … . En volgend seizoen moeten de Engelsen maar eens op Peter’s zwaarste dilemma spelen. Vraag het hem maar eens.

 

Ook al “pool-gerelateerde” spanning is de pot van het BVN-team. Die groeit niet meer dermate snel aan als tijdens onze eerste tien competitieduels, doch beetje bij beetje komen we aan een respectabel bedrag. En dat laat de fantasie van velen boven komen. Walking Street in Pattaya is een vaak gehoorde suggestie. De meest notoire en duurste uitgangsbuurt van Sin-City. Indien we met z’n tienen zouden gaan kunnen we ieder twee biertjes drinken en voorbij is het evenement. Tenzij sommigen zich laten gaan en enkel de pot nog willen aandikken. Soi Boa Kao dan maar. Krijgen ze mijn veto, veel te veel Belgische en Hollandse cafe’s daar. Kroegentocht hier in Nongprue. Moeten we ongeveer tachtig procent van de deelnemers incognito laten gaan wegens gevaar op betrapping. Nogmaals een boottocht kan ook niet, de helft wordt zeeziek. Eilandbezoek? Koh Larn hebben we al gedaan en Koh Chang is te ver. Baan Chang ? Te onbekend voor de meesten en dan hebben we transport nodig. Zuipavond in de stamkroeg? Gunnen we Jack niet.

Dus blijft er enkel het voorstel van de penningmeester over, kiezen uit deze twee : 

Of we organiseren een tempeltocht. Cultuur ten beste, Nongprue en Pattaya samen hebben ongeveer tweehonderdtwintig tempels staan. Geeft mooie foto’s ook – voor de buitenwereld. 

Of we doneren aan een goed doel. Voor de verlaten hondjes en poesjes. Of olifanten, hebben ze hier ook.

De Inquisiteur

 

One response to “Stress”

  1. ste1962 says:

    There you go again dearest Inquisitor, yes you have beaten the English team twice but 2 swallows does not a summer make….look at the league results and positions.You lose on both tables when you play home matches so you cannot blame the fact on the English team or table number 2.The reason they play on table 1 is because they are the longest established team in the bar.Maybe you rich players in the BVN team can help Jack and buy a new table…only 60000 baht…a mere pitance…HAHA….keep that happy smile my friend,regards to all in the bar 5555+

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.